CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 10 June 2015

Tuhan, Izinkan Aku Merintih

actually tajuk tu ialah nama buku,,pinjam jap laa nak buat coretan,,hehe
begitu banyak cerita,,ada suka ada duka,,
cinta yang ingin ku tulis,,bukan lah cinta biasa,,

tak suka duduk sorang terasa macam orang yang baru putus cinta,,adoii,,What do you want???

kadangkala kita perlu menangis untuk merasai saat bahagia,,dan kadangkala kita perlu bergembira bagi setitis air mata,,

"Dan Tuhanmu berfirman, 'Berdoalah kepadaKu, nescaya akan Aku perkenankan untuk kamu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri daripada menyembah-Ku, akan masuk neraka jahanam dalam keadaan hina dina" (surah Ghafir 40: ayat 60)

"Ketahuilah sesungguhnya manusia benar-benar melampaui batas.(6) kerana dia melihat dirinya serba cukup."(7) (Surah Al-Alaq 96: ayat 6-7)



Sunday, 7 September 2014

Kencang

Tak perlu diungkap
diheboh mana cacat
aku.

Apa kau fikir aku tak 
sedar cacat buruk aku 
sendiri?

Tak perlu diingatkan
aku beribu kali.

Aku tahu.

~noktahtulisan~

Thursday, 7 August 2014

Diam itu Indah (^_^)

Tiada siapa yang boleh pujuk hati sendiri melainkan kau sendiri...

Kita dipertemukan...
Namun...
Tuhan tidak mengizinkan kita dipersatukan...

Sesuatu itu sudah dekat...
Namun terhijab oleh pandangan mata...
Hanya hati yang berbicara...
Semoga Allah selalu menjaga hati kita...

Tak payah nak putus asa...
Macam kau ni tak ber Tuhan...

Disukai penduduk bumi tak sepertinya disukai penduduk langit...
Allah tutup aib kita je...
Kalau Allah buka tak de siapa pun yang nak dekat kite...

Tuhan...
Ku pinta hati yang baru...
Kerna hati yang satu ini sudah terlalu rapuh...

Jika kau tanya...
Kenapa aku menjadi tersangat diam...
aku kata pada kau...
aku sedang merawat luka di hati...
Dengan berbisik pada Tuhanku...

When you really love someone...
Even if there are million reason to leave...
you still look for that one reason to stay...

"Lifeless tu macam mana?"
"Bila kita kehilangan Allah dalam diri kita . Jauh....jauh dari Allah!!"

~peringatan untuk Hati~

Saturday, 31 May 2014

Ring Ding Dong

i hate this kind of feeling....dun know what kind of that feeling...


Wednesday, 16 April 2014

Ignore

when you are tired or hurting
you must not forget that the one
who loves you most in the world
is right here....

Sunday, 26 January 2014

LONELY LOVE

how much more do i have to love you before you know my feelings?
how much more time should pass before you love me?
because i always have so many tears!!!
because i am a fool who cant speak!!!
my heart hurts,,,