CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 6 November 2012

OBSES

salam,
hari ni nak cerita tentang obses , maksud obses ni besar, atau keterangannya kita terlalu meminati sesuatu hingga sanggup melakukan apa sahaja demi benda itu. bermaksud jugak seseorang itu menghambakan diri pada sesuatu perkara yang yang melibatkan hati, pemikiran, fizikal, masa dan kehendak.

obses ni semacam satu penyakit sebenarnya tak kira positif atau negatif.

termasuk jugak dalam skop mengagungkan iaitu kita mengagungkan sesuatu

kenapa saya cakap penyakit, kerana ia akan mendatangkan kesan buruk!!! kepada kita...

oke cerita pasal diri sendiri ,
saya ni rasa nya da terlalu obses kepada sesorang sampaikan satu tahap tuh saya rasa tersangat-sangat jeles hanya kepada kawan saya sendiri. saya tak tahu la kenapa saya bila mula sukakan sesorang saya rasa yang orang yang rapat dengan saya boleh menjadi musuh saya , tapi saya pendam dan menjadi dendam . oke ini merupakan satu parasit buat saya !!!
saya takot sebab ia melibatkan hati dan perasaan,,kadang-kadang saya sedih sebab saya tak ada kekuatan langsung untuk menegur orang yang saya suka tapi bila kawan saya tegur mula-mula saya rasa seronok tapi lepas tu saya rasa something ,saya tak tahu la, GIILLAAA!!! dan saya pernah menangis jugak sebab dia, dia tu sebenar nya tak tahu pun apa-apa tentang saya tapi saya ni seolah-olah nak dia sendiri yang faham perasaan saya, PENYAKITTTT LAAA!!! bukan saya seorang jer dalam dunia ni yer !!!
thats why la kawan saya sampai cakap "aq memang tak setuju pun sesiapa saja yang kat u ni rapat atau nak bercinta dengan dia" dan bila kawan saya cakap macam tuh memang sangat-sangat la terkesan dekat saya , saya ni siapa la dengan dia kan , rupa nya saya ni dah salah meletakkan cinta saya ,hahaha , saya baru jer nak rasa perasaan tu sebab tadi sebenar nya dia asyik pandang saya dan senyum , saya malu dengan dia , saya pun buat tak tahu la, buat pandangan fokus pada handphone, KONON!!!
tapi kenapa kawan saya cakap macam tu , saya tak pernah confes pun dengan dia ,dan saya tak pernah pun menyusah kan dia, dan lagi satu saya langsung tak pernah bercakap dengan dia , tak kan la sebab da tersebar saya suka dia sampai camtu sekali kawan saya nak cakap , jangan la cakap macam tu, saya cuma mintak nak suka dia dari jauh jer , saya memang tak kan bagi tahu apa-apa perasaan dekat dia , saya tahu dia tengah pening kepala pasal projek fyp tu,tapi saya janji saya tak kan ganggu dia langsung , macam tadi , dan macam hari-hari sebelum nya, saya tak da ganggu dia pun kan , saya cuma nak suka dia jer tak harap pun nak dia suka kat saya, saya sedar siapa diri saya ni , saya faham kawan saya tuh dah berkawan dengan dia dari sem 1 lagi jadi saya faham dan dia pun selalu jugak luahkan perasaan dekat kawan saya ni , saya terus terang saya tak pandai nak cakap berdepan dengan lelaki sampai macam tuh dan lagi satu dia merupakan orang yang saya suka , how come saya bole berdepan dengan dia!!! jangan la risau saya tak kan susah kan dia macam partner fyp dia tuh , saya janji , lagi pun ni sem last pun...saya tak akan berjumpa dengan dia lagi da ,huhu

OBSES...


No comments:

Post a Comment